В ежедневието си ние употребяваме толкова много химикали, за които дори не си даваме сметка.
Те са в храната, напитките и... козметиката. А за да може тя да се запази по-дълго време, в нея има съставки, добити по изкуствен път.
Дали всички те са канцерогенни? Важно е количеството и комбинацията.
Все пак, важно е да знаем кои елементи на ежедневието ни предизвикват сериозни спорове за това дали трябва да бъдат широко използвани.
КОИ СА СЪСТАВКИТЕ, ЗА КОИТО ДА СЛЕДИМ НА ЕТИКЕТИТЕ - СНИМКИ
Обикновено в козметиката се съдържат съставки, които са антибактериални, така че да не може да се развиват микроорганизми, които да причинят инфекции.
Другата страна на медала обаче е, че за да се избегне един проблем, може да се причини друг. Така химическите съединения, които пазят от бактерии причиняват алергични реакции и дерматити.
Дерматолозите имат едно златно правило: ако не разбирате повечето думи на етикета, не купувате продукта.
Звучи просто, но големият въпрос е дали можем да си го позволим?
Юнкер призна: Има двоен стандарт при храните в ЕС
Бактериите, които вредят на кожата и как да се справим (видео)
Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.
За още любопитно съдържание от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!