Т ази вечер шеф Манчев, познат от предаванията "Кошмари в кухнята" и "Черешката на тортата", влиза като гост в кулинарната надпревара Hell’s Kitchen България.
Каква ще бъде неговата задача, кои са по-добрите готвачи - мъжете или жените, и колко струва най-вкусното ястие, вижте от интервюто с него за Vesti.bg.
- Шеф Манчев, довечера Вие и шеф Петров ще сте специални гости в Hell’s Kitchen България и ще помогнете на шеф Ангелов в едно много интересно предизвикателство, може ли да ни споделите какво е то?
- Ще открехна малко завесата. Ние с шеф Петров сме поканени да оценим едно специално предизвикателство, в което участниците ще се представят индивидуално. Ще търсим ястия, които заслужават да влязат в кухнята на топ ресторантите, такива, които бихме сервирали и в нашите собствени. Освен това, ние няма да даваме оценки, а ще определяме каква цена бихме платили за всяко едно от тези ястия. Дали ще има такива, за които не бихме платили нищо, и други - за които ще платим над 30 лв., ще разберем довечера.
- Колко струва най-скъпото ястие, което сте опитвали?
- Хранил съм се в много скъпи ресторанти, не бих искал да ви цитирам цени. Не е важно колко струва едно ястие, а какъв пир на сетивата е доставило. Ястие, което може да те накара да пропътуваш километри, за да се върнеш отново. Това е безценната храна. От друга страна, в хубавите ресторанти се сервират изключителни ястия, приготвени от невероятни продукти и от невероятни шеф-готвачи. Плащал съм например над 300 лв. за основно ястие и то си е струвало - и като храна, и като преживяване.
- А колко сте склонен да платите за едно ястие?
- Склонен съм да платя толкова, колкото струва. Важно е цената да е обоснована. Чувствам се добре тогава, когато цялостното преживяване си е струвало. Най-разочарован се чувствам, когато плащам много за посредствена храна, сготвена без всякакво въображение.
- Какво да очакваме от Вас – ще бъдете благосклонен към участниците или по-скоро много взискателен?
- При положение, че влизам във формат, който се казва Hell’s Kitchen България едва ли мога да бъда снизходителен. Уважавам шеф Ангелов и участниците и смятам да се отнасям към оценката си напълно професионално. Благосклонен бих бил, ако оценявам ястия на аматьори или хоби-готвачи, а случаят не e такъв.
- Какво очаквате да Ви сервират професионалистите в Hell’s Kitchen България?
- Очаквам да сервират едно добре приготвено и аранжирано ястие, което да ме остави без дъх. Очаквам нестандартни комбинации, провокации към небцето, но не и самоцелна екзотика. Надявам се да има поне няколко ястия, които да пожелая да сервирам и в моя собствен ресторант.
- Ще журирате заедно с шеф Петров, кой от двамата ще бъде "лошото ченге"?
- Всеки от нас е по своему строг и взискателен. Шеф Петров има един подход, аз друг, но съм сигурен, че всяко ястие, приготвено с внимание и отношение, ще бъде добре прието и от двама ни.
- Какво мислите за участниците в предаването?
- Повечето от тях са ентусиазирани хора, които тепърва ще правят своите по-сериозни стъпки в професията. Те са подложени на голямо напрежение, но истината е, че в една професионална кухня ги очаква точно това. Разбира се, има и хора с опит, които е по-трудно да пречупят утвърдените си кулинарни практики.
- Имате ли вече фаворит за победата и ако да, кой е той?
- Имам, но не би било коректно да ви кажа кой е той. Харесах го още в първия епизод и не съм се отказал от него.
- Кой се справя по-добре в кухнята мъжете или жените? Защо?
- В различните предизвикателства е различно. В Hell’s Kitchen България често жените се справят по-добре с вечерната резервация, защото ми се струва, че успяват да работят по-добре в екип. Мъжете са по-силни индивидуалисти и се справят по-добре в индивидуалните предизвикателства.
- Какъв съвет бихте дали на участниците в шоуто?
- Бих ги посъветвал да забравят егото си и да се стараят да стават все по-добри. От шеф Ангелов могат да научат много и трябва да бъдат готови да преглъщат провалите, да се изправят и да продължават напред.
Подготовката на новия пети сезон на "Кошмари в кухнята" върви с пълна сила, а шеф Манчев е готов за нова спасителна мисия за ресторантите в криза. За да станете част от обичания телевизионен формат, е необходимо само да се запишете за участие на имейл koshmari@ntv.bg.
Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.
За още любопитно съдържание последвайте страницата ни в Instagram.
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!