"Гурме" е френска дума и значи ценител/познавач на добрите храни и напитки. Използваме гурме, когато искаме да назовем изискано ястие, в чието приготовление са вложени специални съставки и много творчество.
Гурме кухнята съчетава в себе си удоволствие, качество и здравословна храна.
А сега си представете гурме кухня, но не в чиния, а върху човешко лице.
Готвачът Роби Постма и фотографът Робърт Харисън съчетават най-доброто от храната и изкуството в своя проект "Меню" - гурме храна, изобразена върху лицата на хора.
ВИЖТЕ УНИКАЛНАТА ПО РОДА СИ ФОТОСЕСИЯ ТУК
Снимките от проекта "Меню" бяха предоставени лично от фотографа Робърт Харисън за Vesti.bg.
"Решихме да върнем аудиторията назад в произхода на менюто. Деконструирахме традиционното меню, добавихме съставките му в суров вид и всичко това върху лицето на човек", коментира пред британския "Индипендънт" Постма.
Освен да впечатлят окото, проектът на двамата приятели цели да разкрие на публиката какво дават на тялото си, когато ядат, и че храната е много повече от нещо в чиния в ресторанта.
Има ястия, които отнемат часове, седмици и месеци подготовка. И зад тях стоят творчеството и философията на готвача.
"Като фотограф, исках да направя нещо страховито, но в същото време красиво. Целях да създам ефекта "Уау" и когато хората видят снимките, да искат да ги прегледат отново и отново", споделя Робърт Харисън.
За финал можем да кажем, че двамата професионалисти са успели да осъществят съвместната си идея, и фотосесията "Меню" наистина е нещо провокативно и докосва всички сетива.
За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!