И сторията на пастата е дълга. А любовта към нея - безгранична.
Според историците човечеството прави този продукт още от зората на цивилизацията.
В етруски гробници са били намирани предмети, близки по вид и предназначение до съвременните машинки за паста. Някои историци предполагат, че именно така технологията и производството са били усвоявани на Апенините и поради това за родина на пастата се смята Италия.
Други смятат, че пастата е дошла в Европа през арабската кухня. Каквато и да е истината, всички сме доволни от резултата.
За първи път думата "паста" се споменава в източник през 1154 година в Сицилия. А различните наименования надминават бройката от 1300!
Днес за вас сме подбрали някои от най-популярните видове от любимия тестен продукт, а вие проверете дали знаете кое как изглежда тук.
И така:
Ньоки
Равиоли
Пене
Ачини ди пепе
Букатини
Кампанеле
Фарфале
Папарделе
ВИЖТЕ В ГАЛЕРИЯТА НИ - ПОЗНАВАТЕ ЛИ РАЗЛИЧНИТЕ ВИДОВЕ ПАСТА - СНИМКИ
Кои храни ни засищат за дълго (СНИМКИ)
3 рецепти за паста, които може да приготвите за 20 мин
Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.
За още любопитно съдържание от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!