М урсалският чай съдържа голямо количество флавониди и има антиоксидантно, тонизиращо, укрепващо и антианемично действие. Той намалява кръвното налягане и съответно снижава риска от сърдечен инфаркт и инсулт.
Отварата от чая предотвратява развитието на ракови клетки в организма и предпазва развитието на атеросклерозата. Открай време е използван за лечение на болести на дихателната система - кашлици, бронхити, както и за лечение на отделителната система - особено добре лекува пикочно-проводните канали и простатитите.
Но как се приготвя Мурсалският чай?
Нарязват се на ситно 4 стръка от билката (3 супени лъжици) и се запарват с 600 мл вряща вода за 10 мин. Запарката се пие топла по 1 чаена чаша 3 пъти дневно. Подслажда се с мед.
Може да се комбинира с други билки. Едно предложение – при комбинация на Мурсалски чай със Зелен чай се получава чудесна напитка, за която се твърди, че предпазва от ракови образувания, засилваща имунитета и притежаваща силно антиоксидантно действие.
Вижте още какви ползи за здравето ни носи Мурсалският чай, къде можем да го открием в България и как бихме могли да го отглеждаме във видеото от канала "Баба знае" във Vbox7.com
Вижте още:
Плодчето, което лекува диабет, безсъние, алергии и още
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!