М ежду бокса и сладкарството Ренат Агзамов избира второто и се превръща в един от най-добрите в професията.
Както често се случва, семейството изиграва важна роля в развитието на Ренат.
37-годишният руснак, родом от Киев, се запалва по кулинарията заради своята баба и баща си, който бил готвач.
7-годишен Ренат прави първия си кекс и бисквити, 3 години по-късно започва да меси хляб сам, а на 16 г. създава първата си торта. Брат му - Тимур, споделя страстта му към готвенето. Бащата на двете момчета ги учи на технически умения, а баба им ги окуражава да не се страхуват да експериментират с храната.
Когато е на 15 г., Ренат постъпва в кулинарно училище в Краснодар, междувременно тренира бокс заедно със своя брат.
Инцидент с бащата на Ренат предопределя съдбата на момчетата. Мъжът получава инсулт и братята трябва да се научат сами да изкарват парите си. Ренат става сладкар, а брат му започва работа като готвач в ресторант.
С течение на времето и с много опити в кухнята, Ренат става все по-добър в работата си.
През 2002 г. той заема първо място на Шампионата на сладкарите в Краснодар. След това решава да се премести в Москва, за да си опита късмета.
През първите 6 месеца работи на различни места и изучава техниките на сладкарството.
Впоследствие започва да развива бизнес сам.
Към днешна дата Ренат прави невероятни торти, които изглеждат като истинско произведение на изкуството. На таланта му се доверяват и известни лица.
Тортата за пищната сватба на популярната диетоложка Енджи Касабие е дело именно на руския сладкар.
Енджи Касабие каза "да" с рокля с 100 хил. камъни "Сваровски"
Правил е торта и за известната марка облекла "Филип Плейн", а последният му проект е наистина впечатляващ.
Тортата е копие на прочутия Фонтан ди Треви в Рим и е отнела на Ренат и екипа му 3 месеца пoдготовка.
Ренат е женен и има един син.
Споделя, че семейството му го вдъхновява за работата.
Вижте някои от най-впечатляващите торти на руския сладкар.
Дворецът Safisa в Москва
Една необикновена сватбена торта
Лебедова торта
Децата - вдъхновение за Ренат
Четете още:
Сладкарят Иван Александров за кралската торта: Това е най-трудният ми сладкиш досега
Направиха шоколад от 24-карата злато
Как изглежда у нас десерт за 1000 лева
Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.
За още любопитни новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!