И нтуитивното хранене е един от начините на хранене, които добиват все по-голяма популярност.
Основен принцип на тази философия на храненето е, че човек трябва да слуша тялото си и да се наслаждава на храната, респективно - на себе си.
Най-важното, което трябва да разберем е, да не бъдем на "диета". Това автоматично включва бутон в съзнанието ни, че нещо ни е забранено. Резултатът - искаме го още повече.
8 ОСНОВНИ ПРИНЦИПА НА ИНТУИТИВНОТО ХРАНЕНЕ - СНИМКИ
Именно през забраните се случва и йо-йо ефектът. Две седмици не ядем сладко, след което се тъпчем с шоколад.
Друг основен момент в интуитивното хранене е да се научим да различаваме два вида глад: физически и емоционален.
Историята на интуитивното хранене започва през 70 години на миналия век, когато редица учени започват да разглеждат проблема с наднорменото тегло и с десетилетията стигат до извода, че диетите не работят. Това, което е важно тялото ни да бъде преди всичко здраво.
А останалите принципи можете да видите в галерията ни.
Депресията е в тях: храните, които я причиняват (СНИМКИ)
Здравословните храни, които не са добри за нас
5 храни, които трябва да включите в менюто си
Тези храни вероятно предизвикват рак
Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.
За още любопитно съдържание от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!