В сички знаят за шоколадово или плодово мляко, но чували ли сте за златно мляко.
Звучи малко странно, но има много полезни свойства.
Златни правила за хранене от жена, доживяла до 103 г.
Златното мляко всъщност е мляко с куркума и още няколко съставки, пишат момичетата от Edna.bg.
Нарича се "златно" заради хубавия жълт цвят, който придобива от подправката. Към млякото и куркумата се добавят още подправки като пипер, джинджифил и карамфил.
Самото мляко не е нужно да е краве. Може да се замести със соево, бадемово и всяко друго ядково мляко.
Вероятно вече се досещате, че именно комбинацията от толкова полезни съставки придават на златното мляко големите ползи за здравето, с които то е известно.
За какво помага?
- Подсилва имунната система;
- Има анти-бактериално свойства;
- Облекчава артрит;
- Намалява подуването на червата;
- Действа благоприятно при псориазис и болест на Крон;
Ето какво включва рецептата за златно мляко на д-р Таз Батия – уелнес специалист и автор на книгата "С какво се хранят лекарите":
Съставки:
Корен джинджифил
Няколко зрънца карамфил
2 ч.чаши вода
1-2 ч.лъжички куркума
1 ч.лъжичка мед
2 ч.лъжички мляко (или негова алтернатива)
Начин на приготвяне:
Джинджифилът се настъргва и заедно с карамфила се добавя към водата. Течността се вари в продължение на 2 минути. Изсипете в голяма чаша, добавете куркумата, меда и млякото и разбъркайте докато медът се разтвори.
Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.
За още любопитно съдържание последвайте страницата ни в Instagram.
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!