Н аскоро диетолози препоръчаха да закусваме пица, а не мюсли с аргумента, че сутрин тялото ни преработва храната по-бързо.
Дори това да е така, идеята всяка закуска да е баничка, бургер, пица, а вечерята да е дюнер, друг бургер или нещо, което можем да поръчаме набързо, защото нямаме два часа за готвене и почистване на кухнята е изкушаваща.
Само че тялото ни не мисли точно така, или поне редица проучвания казват какво се случва с тялото ни, когато прекалим с храните с високо съдържание на сол, захар, наситени мазнини, въглехидрати, мононатриев глутамат.
КАКВО СЕ СЛУЧВА С ТЯЛОТО, КОГАТО ЯДЕМ "ДЖЪНК ФУУД" - СНИМКИ
Какво е "джънк фууд"?
Терминът идва от английски и буквално означава "храна-буклук".
Първоначално към нея се отнасят всички пакетирани храни от типа на чипса и бонбоните, нo значението се разширява и към него влиза и категорията "фаст фууд" - бързо хранене. Това са готови храни или пакетирани храни, които имат нужда от минимално време за обработка.
Една от много важните съставки на тези храни е мононатриевия глутамат. Той е открит в Япония и казано накратко, той стимулира вкусовите рецептори, така че да ви кара да искате някои храни отново и отново.
Неговото означение в страните от Европейския съюз е E621.
А какво се случва с тялото, когато прекалим с тези храни, вижте в галерията ни.
Депресията е в тях: храните, които я причиняват (СНИМКИ)
Здравословните храни, които не са добри за нас
5 храни, които трябва да включите в менюто си
Тези храни вероятно предизвикват рак
Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.
За още любопитно съдържание от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!