С алатата, поне както е прието, е ястие, в което преобладават необработени зеленчуци.
Те могат да се овкусят със зехтин, пресен лимон и сол.
Към тях обаче се добавят все повече и повече продукти. И ако първоначалната ни цел е салатата да бъде леко предястие или диетична храна, ако добавим някои съставки толкова се отдалечаваме от идеята, че я губим напълно.
ВИЖТЕ 7 НЕЩА, КОИТО НИКОГА ДА НЕ ДОБАВЯМЕ КЪМ САЛАТАТА - СНИМКИ
Майонеза
Ако обичате салатата ви да има дресинг, който е по-плътен като вкус и консистенция, вероятно често посягате към чесновите дресинги или тези със синьо сирене. Проблемът е, че в тях най-често се съдържа майонеза, която превръща добрите ви намерения в път към ада на калориите.
Майонезата не бива да се добавя към салата, поради факта, че ще поемете много калории, които са вредни, особено ако салатата ви е предястие и следва и основно.
Доктор Бони Тауб-Дикс съветва ако обичате подобен тип дресинги, да се опитате да ги замените с блиндирано авокадо с ябълков оцет.
А какви са останалите съставки, които са неподходящи за салата - вижте в галерията ни.
Тенденции в здравословното хранене през 2018 г
Опасни продукти дебнат от кухненските шкафове
Отказът от твърда храна е новата мода в диетологията
Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.
За още любопитно съдържание последвайте страницата ни в Instagram.
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!