Л ипсата на витамин D в организма може да увеличи риска от болки в костите. Това често се случва през зимата, когато слънцето е по-малко, отколкото през топлите месеци, съобщи телевизия N1.
За да избегнете болката, дължаща се на недостиг на витамин D, е важно да включите следните пет вида сушени плодове в ежедневната си диета:
Сушени смокини
Сладки и питателни, сушените смокини са вкусен начин да увеличите приема на витамин D в организма.
Можете да им се насладите като лека закуска, но можете да ги консумирате и със зърнени закуски или в салати.
Стафиди
Стафидите са много популярен сушен плод, а най-хубавото е, че съдържат витамин D.
Могат да се добавят към кисело мляко, овесена каша или да се смесват с различни ядки. Каквато и комбинация да използвате, няма да съжалявате.
Сушени кайсии
Кайсиите са здравословни и вкусни в различни варианти, а сушените кайсии са чудесен начин да повишите нивата на витамин D през студените зимни месеци.
Можете да ги комбинирате с различни ястия, но и да им се наслаждавате самостоятелно като отлична здравословна закуска.
Фурми
Фурмите са богати на естествени захари, повишават енергията и съдържат прилично количество от витамина.
Най-популярните начини за консумация на фурми са в десерти или смутита, но можете да ги консумирате и самостоятелно.
Сушени сини сливи
Сушените сливи са известни не само с ползите си за храносмилането, но и със съдържанието си на витамин D.
Те са питателна и засищаща закуска, която ще ви зареди, и можете да ги консумирате самостоятелно, със зърнени закуски или в различни десерти.
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!