В Индонезия годината се разделя на две части – топло и сухо лято и топъл и влажен дъждовен сезон. Температурите рядко падат под 20 градуса, но пък и рядко надхвърлят 30 градуса по Целзий. В тропическия островен климат местните хора предпочитат тази зеленчукова супа, която е едновременно освежаваща, хидратираща и хранителна.
На индонезийки "sayur" означава зеленчуков, а "lodeh" е течната смес с кокосово мляко. Вижте как се приготвя тази супа във видеото от канала "Try This" на VBOX7.
Тази храна е най-доброто ястие на планетата
Следващата рецепта е за четири порции.
Моркови - 100 гр
Лук - 4 глави
Чушка камба - 2 броя
Чесън - 4 скилидки
Галангал - 1 чаена лъжица
Дафинов лист - 4 броя
Самбал - 2 чаени лъжици
Супата на ацтеките, как да си я приготвите
Кокосово мляко - 1 литър
Бамбукови кълнове - 200 гр
Моркови
Зелен фасул - 100 гр
Тофу - 200 гр
Сол
Захар
Съставките се смесват и запържват с малко растителна мазнина. После се заливат с кокосовото мляко и се прибавят нарязаните моркови, бамбукови кълнове, чушки и зелен фасул. Накрая в сместа се пускат кубчетата тофу и супата се посолява. Оставя се да ври за десет минути. Ястието може да се яде топло или студено. Обикновено се сервира, придружено с охладени твърдо сварени яйца или топки варен ориз.
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!