Н ай-големият експерт на шампански вина в света пристига в България след броени дни. Том Стивънсън е автор на 42 книги и носител на 33 литературни награди. Той пристига у нас, за да проведе майсторски клас за прочутите розови вина от Шампан по време на тазгодишното издание на DiVino.Taste.
Събитието ще събере под един покрив повече от 70 производители, които ще представят лицето на модерното българско вино. С чаша в ръка и над 500 различни вина - това е най-добрият начин за обикновения потребител да се ориентира в огромното разнообразие на нашия пазар.
Освен традиционната изложбена част с дегустации, най-голямото събитие на българското вино предлага и разнообразна програма от майсторски класове, лекции и презентации. Ще бъдат представени едни от най-ярките звезди във виното, световни авторитети, талантливи уайнмейкъри и сомелиери, а водещи ще бъдат едни от най-утвърдените български винени експерти.
От 23 до 25 ноември за пръв път в у нас ще бъдат представени чаши на световния лидер Riedel, определени специално за три от знаковите български червени сортове – мавруд, широка мелнишка лоза и рубин. Големината на чашата и широчината на отвора определят ъгъла, под който виното попада в устната кухина, а от това зависи как ще възприемем вкуса.
Форумът ще отвори вратата към един нов и вълнуващ свят и ще изненада любителите на виното с майсторски клас за студено пресования зехтин. В това изживяване ще ви потопи Анна Петкова, сертифициран сомелиер по зехтин в International Culinary Centre и Olive Oil Times Education Lab в Ню Йорк. Като логично допълнение към най-мащабната дегустация на български вина изложението представя и обособена Гурме зона – селекция от специални деликатеси, винени и кулинарни аксесоари в част от основната зала.
DiVino.Taste ще се проведе от 23 до 25 ноември в „Интер Експо Център” в София.
Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.
За още любопитни новини и любопитно съдържание от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!