Н а щруделите наистина е трудно да устоите, независимо дали са пълни със сладък или солен пълнеж. Има много вариации на тази тема, а рецептите са тези, към които винаги се връщаме, защото можем да ги адаптираме към съставките, които имаме в хладилника.
По-долу можете да прочетете рецептата за вкусен щрудел с пълнеж от броколи и моцарела, който е подходящ за вегетарианци и е перфектен начин за децата да приемат зеленчуци в съвсем различна форма.
Щрудел с броколи и сирене
Продукти:
Пакет кори за баница
Глава броколи
Лук
200 г настъргана моцарела
1 голямо яйце
100 мл масло + 200 мл вода
Семена по желание
Сол, черен пипер, чесън на прах
Приготвяне:
- Сварете броколите в подсолена вода, охладете ги и ги нарежете на ситно. А лука нарежете на малки кубчета или го настържете.
- Към зеленчуците добавете настърган кашкавал и яйце, разбъркайте всичко в компактна смес и подправете.
- Пригответе дресинга, като смесите олиото и водата и добавите щипка сол.
- Наредете щрудела. Разстелете едната кора и я намажете с олио и дресинг, след което залепете втората кора отгоре. Поставете плънката по ръба на кората и повторете процеса. Навийте щрудела, когато сте използвали четири от корите.
- Продължете процеса, докато изразходвате всички кори.
- Покрийте тавата с хартия за печене и наредете щруделите. Залива се с останалата смес от масло и вода, поръсва се със семена и се пече около 30 минути в загрята на 200 градуса фурна.
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!