Sofia Live Festival разкрива част от артистите от разнообразната си програма
Източник: SOFIA LIVE FESTIVAL
0

Ф естивалът за градска култура и музика Sofia Live Festival продължава да следва целите си и да ги надгражда, като разширява програмата си с още един фестивален ден и втора локация. Тазгодишното издание ще се проведе на 23-ти, 24-ти, 25-и и 26-и юни 2022 г. в Sofia Live Club и Арена София (Колодрума) в Борисовата градина и ще предложи интересно българско и международно участие.

След два напълно разпродадени концерта в София, хип-хоп любимката с неповторим глас AKUA NARU пристига заредена с още много нова музика, която българските ѝ фенове ще чуят на 26-и юни 2022, на Арена София. Магетичната певица ще представи най-новият си албум „The Black magnificent“, който трябва да излезе тази пролет. Проектът е в титанично сътрудничество с базираното в Бруклин дуо The Ruff Pack (Matthias Loescher, Stephan Kondert). Колаборацията поставя на преден план класическата политическа и поетична лиричност на AKUA NARU, рамкирана от характерния звук на The Ruff Pack. В „The Black magnificent“ тандемът успешно прескача от hip hop през soul, trap до jazz, та дори и до все още неоткрити стилове. Албумът говори за фокуса на AKUA върху силата, устойчивостта и великолепието на „тъмната раса“. Песните предлагат на публиката едно музикално пътешествие, преминаващо от скорошното ѝ майчинство и създаване на нов живот, до скръбта за безсмислената загуба на несправедливо застреляните. The Black magnificent” е нещо повече от албум, това е преживяване, което говори за разбиранията им за музиката като начин за въздействие и апел за прояви на нежност, радост и междуличностна справедливост.

Children of Zeus е соул проект на двама от най-уважаваните артисти в Манчестър Konny Kon и Tyler Daley. Те ще се качат на сцената на Sofia Live Festival преди AKUA NARU на 26-и юни на Арена София. Konny Kon е DJ, MC и бийтмейкър, по известен като час от Broke’N’English, заедно с колегите си от Mancunians DRS и Strategy. Tyler Daley, известен още като Hoodman, се превърна от уважавано MC и актьор в един от най-търсените соул певци в последно време, който записва вокали за имена като Goldie, LSB, Soul II Soul's Caron Wheeler, Lenzman, Lisa Mafia, Bugsy Malone и др. Докато артисти като Dub Phizix, Chimpo, Zed Bias и Levelz създават течения в D&B, Bass и Grime музиката, Children of Zeus идват, за да пречупят тенденцията и да покажат душевната страна, която е много необходима, за да продължи богатата музикална история на Манчестър. През последните няколко години дуото издава песни под шапката на First Word Records.

Lola Marsh е популярно израелско дуо, което още с първите си сингли и дебютния си албум „Remember Roses“, се утвърждават на световната сцена като магнетични и стойностни инди-поп артисти. Получават голямо признание от критиката, привличат вниманието на световни медии и водещи световни марки, синглите се изкачват на върха на най-популярните класации на Spotify, като не остават незабелязани и от Холивудските продукции. „Ню Йорк Таймс“ ги възхвалява и определя творчеството им като „Пленяваща, кинематографична музика обляна в ретро чар“. В момента групата работи по третия си албум, който ще излезе тази година и ще можем да чуем на 25-и юни на Арена София.

The Kobras се ражда в бурните морета на Лондон през 2020 г.,съчетавайки българския източен мистицизъм и британския цинизъм. Тяхната музика носи автентичен мощен рок звук, който ще ви накара истински да се забавлявате на 24-ти юни в Sofia Live Club. Вокалистката Деси Баева, която е родом от България и роденият в Лондон китарист Хари Такър, създадат свой собствен уникален звук, благодарение на разнородните си музикални влияния преминаващи от Jimi Hendrix до Moon Duo и Gil Scott-Heron до The White Stripes и The Beatles.

Lunikk е поп дуо от София, което се събира през 2019г., но вече има достатъчно идеи, с които да сглобят цял албум, които ще чуем на най-добрата клуба сцена - Sofia Live Club на 23-ти юни. Кристина и Дени екипират своята стая с достатъчно техника, която им позволява да започнат да строят своя „Нереален град“. Кристина е зад микрофона и текстовете, докато Дени реди бийтовете/инструменталите, по които гласът ѝ върви.

Други две атрактивни имена от програмата на Sofia Live Festival са родената в България, но базирана в Берлин певица DENA и унгарската R&B кралица BABÉ SILA. Те ще се качат на сцената на Sofia Live Club на 23-ти юни.

DENA (Деница Тодорова) създава уникален стил DIY-pop и R&B с нейния вълнуващ сингъл “Cash, Diamond Rings, Swimming Pools”. В хода на музикалната си кариера работи между Берлин, Лос Анджелис, Лондон и Ню Йорк, като прави колаборации с музиканти като номинирания за Грами автор и продуцент Mocky. Записва с базираната в Ню Йорк група Midnight Magic, развива звученето, текстовете и музиката си, за да разкаже собствената си история. През октомври 2021 г. берлинският лейбъл Mansions And Millions издава най-новото ѝ самостоятелно продуцирано EP „Mixed Feelings“, което ще чуем в първия ден на фестивала.

BABÉ SILA е певица, композитор и музикант родена в Будапеща, но базирана в Лондон и Ню Йорк. След като добива голяма популярност в родната си страна решава да направи следващата крачка и заминава да работи по различни музикални проекти в Берлин, Ню Йорк и Лондон. От ранна възраст тя се вдъхновява от артисти като Ерика Баду, Алиша Кийс, Шаде и Арета Франклин. Нейните изтънчени вокали и въздействащи текстове, подплатени от ритмични бийтове, дълбоки бас линии и интересни хармонии, с лекота привличат вниманието на слушателя. Разказването на истории е нейният начин да изразява емоциите си и да запечатва спомените. Текстовете ѝ са откровени и крехки, но в същото време силно експресивни.

Нова Генерация и постпънк българо – английската вокално-инструментална формация Каке? са бандите, които ще чуем във втората фестивална вечер, 24-ти юни, отново в Sofia Live Club.

На музикалните фенове можем да кажем, че предстои обявяване на още интересни имена от българската и световна музикална сцена!

Билети могат да бъдат намерени в мрежата на Eventim и партньорските каси на цена от 40лв. за еднодневен билет и 60лв. за двудневен пас за Арена София. Поради ограничения капацитет, билетите за 23-ти, 24-ти в Sofia Live Club ще бъдат само еднодневни.

За повече информация и всички новини около Sofia Live Festival може да следите страница на фестивала във Facebook: https://www.facebook.com/sofialivefestival и Instagram профила: https://www.instagram.com/sofialivefestival/

Коментари 0
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

Жена към съпруга си: -Разбери, че алкохолът е най-големият враг на мъжа. -Скъпа, мъж който се крие от врага е страхливец.  
Прочети целия
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни
Внимание! Интензивен трафик по границите с Румъния и Гърция

Внимание! Интензивен трафик по границите с Румъния и Гърция

България Преди 17 минути

Трафикът е нормален на всички ГКПП на границите ни със Сърбия, Турция и РСМ

Мярка за неотклонение на Джейхан Ибрямов е внесена в съда

Мярка за неотклонение на Джейхан Ибрямов е внесена в съда

България Преди 21 минути

Заседанието се очаква да бъде насрочено за по-късно днес

<p>Иранските ядрени съоръжения &quot;трябва да бъдат ударени&quot; (ВИДЕО)</p>

Тръмп: Иранските ядрени съоръжения трябва да бъдат ударени

Свят Преди 2 часа

Той говори пред аудитория във Файетвил

Адвокатите на "Екс" платиха глобите в Бразилия, но в грешна банка

Адвокатите на "Екс" платиха глобите в Бразилия, но в грешна банка

Свят Преди 3 часа

Въпросните глоби са на стойност малко над 5 милиона долара

<p>Пореден лидер на &quot;Хамас&quot; е убит&nbsp;в Ливан (ВИДЕО)</p>

Лидер на "Хамас" е бил убит при израелски удар в Северен Ливан

Свят Преди 3 часа

Засега няма коментар от израелска страна

<p>Българите, изведени от Ливан със съдействието на Канада, се прибраха&nbsp;у нас</p>

Българските гражданите, изведени от Ливан със съдействието на Канада, се прибраха в България

България Преди 3 часа

На 1 октомври успешно приключи и вторият евакуационен полет от Бейрут

Израел призова за незабавна евакуация на части от Бейрут

Израел призова за незабавна евакуация на части от Бейрут

Свят Преди 3 часа

Междувременно САЩ обявиха нова помощ за 157 милиона долара за Ливан и региона

<p>Почитаме паметта на виден светец, кой е той</p>

Почитаме паметта на свети Дионисий Велики

Любопитно Преди 4 часа

Той е роден в Александрия, Египет, в края на II век в заможно семейство на езичници

,

Учени създадоха златна маруля, която се зарежда с витамини

Любопитно Преди 4 часа

Как е възможно това четете в следващите редове

Жестоката истина за децата булки в Афганистан

Жестоката истина за децата булки в Афганистан

Свят Преди 4 часа

"Почуках на много врати с молба за помощ, включително ООН, но никой не е чул гласа ми"

<p>Защо освободени престъпници искат да се върнат в затвора</p>

Великобритания: Освободени престъпници искат да се върнат в затвора

Свят Преди 4 часа

"Предпочитам да съм в затвора, отколкото да живея така още дълго"

Кръстиха четири астероида на името на прочути католически монахини

Кръстиха четири астероида на името на прочути католически монахини

Любопитно Преди 4 часа

Откривателите имат 10 години, за да предложат име на астероида на Международния астрономически съюз

Mercedes-Benz G580

Електрическата G-класа е изложена в центъра на София

Технологии Преди 4 часа

Компания й правят G63 AMG, S63, EQS Maybach и един SL за цвят, всичко е на цена близо 500 хиляди лева

.

Внимание! Оранжев и жълт код за интензивни валежи с гръмотевици

България Преди 4 часа

Максималните температури ще са от 19°-20° в западните до 29°-30° в източните райони, в София - към 19°-20°

AI доведе ерата на "дълбокото съмнение"

AI доведе ерата на "дълбокото съмнение"

Технологии Преди 4 часа

Все по-трудно става да се доверяваме на това, което виждаме

Плувецът Благой Панайотов е изпратен в изгнание в “Игри на волята”

Плувецът Благой Панайотов е изпратен в изгнание в “Игри на волята”

България Преди 12 часа

Психоложката Галина Петкова напусна състезанието след единодушен вот за изгонване