Т ортата със сладолед и бисквити е летен десерт, който ще ви хареса. Освен, че наред със сладоледа и бисквитите ви трябва само още една съставка за него, този вкусен студен десерт се приготвя без фурна. Готов е за 15 минути, а всичко, което отнема време при приготвянето му, е охлаждането му във фризер.
Сладоледената торта е много адаптивна, така че можете да използвате шоколад, ягоди или друг вкус, който харесвате.
Необходими продукти:
25 бр. маслени бисквити
3 супени лъжици разтопено масло
1,5 литра леко разтопен сладолед (вкус по желание)
20 гр. плодове по ваш избор
Начин на приготвяне:
- Сложете 10 бисквити в кухненски робот и ги обработете до получаване на фини трохи. Добавете маслото и разбъркайте в процесора до получаване на еднородна смес. Може да натрошите бисквитите и с точилка.
- Изсипете сместа от бисквити и масло във форма за печене с диаметър около 22 сантиметра и с подвижно дъно. С лъжица натиснете блата здраво в дъното на съда. Върху блата се нареждат осем цели бисквити.
- Изсипете сладоледа върху бисквитите и внимателно го разнесете по цялата повърхност с гумена шпатула. След това разпределете плодовете върху сладоледа. Оставете тортата във фризер за поне 8 часа, или докато стегне.
За да извадите безопасно тортата от формата, прокарайте кърпа или гъба, напоена с топла вода, по външния ръб на формата. Повдигнете дъното на формата заедно с тортата, поставете я върху чиния за сервиране и я нарежете на парчета.
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!