Х апва ви се нещо сладко или искате да изненадате с интересен десерт любимите си хора - защо не опитате да приготвите тази торта "Дакоаз" с горски плодове?
Ето и необходимите продукти:
- 225 г белтъци
- щипка крем тартар
- 130 г захар
- 80 г бадемово брашно
- 80 г лешниково брашно
- 125 г пудра захар
- 80 г брашно
- 50 г ягоди
- 100 г малини
- 40 г къпини или боровинки
- 1/2 ч.л. ванилова паста
- 40 г захар
Начин на приготвяне:
Разбийте белтъците с крем тартара с помощта на миксер. Щом белтъците достигнат до средна плътност, започнете да добавяте захарта постепенно, при непрекъснато разбиване. Разбивайте до получаването на белтъчен сняг с връхчета.
Пресейте трите вида брашно и пудрата захар. Добавете сухите съставки към белтъчната смес на порции, като разбивате внимателно, с помощта на шпатула.
Почистените и измити горски плодове поставете в тенджера. Добавете захарта и ваниловата паста. Разбъркайте и гответе на умерен огън докато сместа заври. След 2 минути дръпнете от огъня.
Напръскайте със спрей с олио стените и дъното на форма с пружина (диаметър 18 см, височина 4,5 см.) Поставете хартия за печене на дъното на формата, както и по стените. Директно напълнете формата до половината с белтъчна смес. Оформете в нея плитка дупка. В дупката сипете сладкото от горски плодове. Върху него изсипете останалата белтъчна смес. Печете в предварително загрята фурна на 170 градуса 35-40 минути.
Изстиналата торта поставете върху поднос и украсете с различни горски плодове. Поръсете с тънък слой пудра захар.
За още интересни идеи за готвене - разгледайте канала на 24 Kitchen във Vbox7.
Коя е Павлова и защо кръстиха торта на нея?
Джон Бон Джоуви готви за бедни в своята „Кухня за душата“
Тропезиен - любимият десет на Бриджит Бардо
Как да приготвите това неустоимо "Червено кадифе"
Как да приготвите неустоими шоколадови трюфели
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!