У икендът е време за почивка и релакс. За разходка сред природата, за среща с приятели, а защо не и за едно сладко изкушение, което можете да си приготвите вкъщи.
Ето как да си направите тарт с лимонов крем и целувки
Необходими продукти:
За основата:
- 125 г безсолно масло, на стайна температура
- 75 г пудра захар
- 1 яйце размер S
- 2 г фина сол
- 25 г бадемово брашно
Коя е Павлова и защо кръстиха торта на нея?
За лимоновия крем:
- 150 г лимонов сок
- 225 г захар
- 150 г безсолно масло
- 4 яйца размер L
- 3 листа желатин
За целувките:
- 3 белтъка размер L
- 200 г захар
- 75 мл вода
- 1 лайм
Джон Бон Джоуви готви за бедни в своята „Кухня за душата“
Начин на приготвяне:
1. За основата на тарта сипете в купа нарязаното на кубчета масло, пудрата захар, солта и бадемовото брашно. Разбийте с помощта на миксер до получаването на гладка и пухкава смес. Добавете яйцето и разбийте отново. Накрая добавете брашното и разбийте до хомогенност.
2. Извадете тестото върху лист прозрачно фолио и го увийте в него, като го сплескате във формата на диск. Поставете в хладилник за 30 минути.
3. Извадете тестото и го разточете върху набрашнен плот с дебелина 3 мм. Навийте тестото върху точилката и го прехвърлете в плитка форма с подвижно дъно. Напаснете тестото по дъното и стените на формата и отстранете излишното тесто по краищата с помощта на шпатула. Надупчете тестото на дъното с вилица. Поставете лист хартия за печене и върху него изсипете зърна суров нахут. Печете "на сляпо" в предварително загрята фурна на 170 градуса 15 минути.
Да се поглезим: Тартове с шоколадов мус
4. За лимоновия крем в голяма стъклена купа сипете яйцата, захарта, лимоновия сок и нарязаното на кубчета масло. Настържете фино и кората на лайм. Поставете купата на водна баня и разбърквайте непрекъснато в продължение на 30 минути, докато сместа се сгъсти. Дръпнете купата от водната баня. Накиснете листата желатин в купа със студена вода за 10 минути. Изстискайте желатина и го добавете при топлия лимонов крем. Разбъркайте и след това пасирайте сместа.
5. Изсипете лимоновия крем върху изпечената и изстинала основа. Покрийте с прозрачно фолио и поставете в хладилник докато кремът се стегне.
6. За италианския меренг сипете водата и захарта в тенджерка и ги загрейте до 118 градуса. В купа разбийте белтъците с помощта на миксер до получаването на сняг. Без да спирате разбиването, на тънка струйка сипете горещия сироп. Разбивайте докато се получи твърд сняг и сместа изстине. Прехвърлете меренга в пош с гладък накрайник.
7. Шприцовайте малки топчици, плътно една до друга, върху тарта. Обгорете целувките с газова горелка. Поръсете с фино настъргана лимонова кора.
За още подобни рецепти последвайте канала на "24 Kitchen" във Vbox7.
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!