Ш околадът... Онова сладко изкушение, на което малко хора могат да устоят. А освен, че има превъзходен вкус, има и категорично доказано профилактично действие върху сърдечно-съдовата система.
Днес ви предлагаме да опитате една нетрадиционна рецепта, която обаче ще докосне сетивата ви.
Ето как да си приготвите шоколадов кекс с тиквички:
Необходими продукти
75 г какао
175 г брашно
1 ч.л. бакпулвер
225 г захар
225 г настъргани тиквички
3 яйца
200 мл олио
За крема:
100 г масло
200 г крем-сирене
400 г пудра захар
1 шушулка ванилия
Начин на приготвяне
- Разбийте яйцата с олиото с помощта на миксер, докато сместа удвои обема си, около 2 минути.
- В друга купа пресейте брашното, бакпулвера и какаото. Добавете захарта и разбъркайте.
- Добавете яйчената смес към сухите съставки и разбъркайте енергично до хомогенност. Добавете настърганите тиквички и разбъркайте добре.
- Пресипете сместа в предварително намаслена и постлана с хартия за печене правоъгълна или кръгла форма. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса 40-45 минути. Извадете тортата от формата и оставете да изстине напълно.
- За крема разбийте мекото масло с крем-сиренето и остърганата вътрешност на шушулката ванилия до пухкавост. Добавете пудрата захар и разбийте отново, до гладкост.
Поставете тортата в поднос и нанесете масления крем върху нея. Поръсете с фино настърган шоколад по желание.
За още интересни идеи за готвене - разгледайте канала на 24 Kitchen във Vbox7.
Коя е Павлова и защо кръстиха торта на нея?
Джон Бон Джоуви готви за бедни в своята „Кухня за душата“
Тропезиен - любимият десет на Бриджит Бардо
Как да приготвите това неустоимо "Червено кадифе"
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!