А ко и вие сте любители на сладките изкушения, то със сигурност няма да устоите на рецептата, която ви предлагаме днес. Тя ще се хареса както на малки, така и на големи. И е страхотна идея, ако очаквате гости този уикенд. Или пък защо не просто да споделите тази сладка наслада със семейството си.
Как да приготвите това неустоимо "Червено кадифе"
Печена шоколадова мус торта
Необходими продукти
- 100 г безсолно масло
- 225 г натурален шоколад (минимум 70% какао)
- 5 яйца размер L
- 1 ч.л. кремотартар
- 2 х 30 г захар
- 50 г млечен шоколад
- 200 г заквасена сметана
- холандско какао
Коя е Павлова и защо кръстиха торта на нея?
Начин на приготвяне
Използвайте чипс натурален шоколад или нарежете шоколада на ситно. Сложете го в купа заедно с маслото. Разтопете на водна баня.
Отделете жълтъците от белтъците в две купи. Разбийте жълтъците с 30 г захар до увеличаване на обема. Към белтъците добавете кремотартар и разбийте до получаването на сняг. След това добавете 30 г захар на тънка струйка при непрекъснато разбиване. Разбивайте до получаването на твърд сняг.
Джон Бон Джоуви готви за бедни в своята „Кухня за душата
Изсипете охладения шоколад към белтъците на тънка струйка. Разбъркайте много внимателно с помощта на шпатула. Добавете и разбитите жълтъци. Разбъркайте. Целта е да се запази въздушността на сместа.
Изрежете кръг за дъното и лента за стените на форма или ринг с диаметър 18 см. Лентата за стените трябва да е с няколко сантиметра по-висока от формата. Изсипете сместа във формата. Печете в предварително загрята фурна на 175 градуса 25-30 минути.
Да се поглезим: Тартове с шоколадов мус
След като тортата изстине във формата, извадете я върху поднос. Разбийте сметаната с помощта на миксер и я нанесете върху тортата.
Поръсете с тънък слой какао.
За още подобни рецепти последвайте канала на "24 Kitchen" във Vbox7.
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!