М алко са хората, които не са почитатели на сладките изкушения. Редом с това сме късметлии, тъй като есента, времето за прибиране на реколтата, носи изобилие от пресни плодове. А какво по-хубаво от това да си спретнем с тях някой вкусен домашен сладкиш.
Ароматно есенно вдъхновение: Тарт с фламбирани ябълки и сливи
Затова ви предлагаме да опитате тази рецепта за крамбъл сладкиш с круши и шоколад.
Крамбъл носи името си от английската дума за трохи – crumble(s). Независимо от факта, че ябълковият крамбъл е най-популярният му вариант, комбинацията от плодове може да е според сезона, наличностите и вкусовете на всяка една домакиня.
Сладко изкушение: Печена шоколадова мус торта
А най-хубавото е, че се прави много лесно и сравнително бързо.
Как да приготвите това неустоимо "Червено кадифе"
Необходими продукти
2 ч.ч. брашно
1 ч.ч. захар
1/4 ч.ч. орехи пекан
1 ч.л. бакпулвер
1 ч.л. канела
1/2 ч.л. индийско орехче
150 г масло
1 ч.ч. заквасена сметана
1 лимон, сок
1 ч.л. сода бикарбонат
2 яйца
3 твърди узрели круши
1/2 ч.ч. млечен шоколад
Коя е Павлова и защо кръстиха торта на нея?
Начин на приготвяне
В кухненски робот сипете брашното, захарта, орехите, бакпулвера и подправките. Разбъркайте сместа. Добавете нарязаното на кубчета масло и разбийте отново, до получаването на трохи. Отделете 1 ч.ч. от сместа.
В купичка разбъркайте сметаната с лимоновия сок. Добавете сместа към останалата смес в кухненския робот. Добавете содата и яйцата и разбийте.
Да се поглезим: Тартове с шоколадов мус
Изсипете половината смес в предварително намаслена и постлана с хартия за печене форма с пружина (диаметър 23 см) и я разстелете равномерно. Върху нея поръсете 1/3 от отделената смес от маслени трохи, половината нарязан на парченца шоколад и половината нарязани на кубчета от по 1 см круши. Изсипете останалата смес, а върху нея останалите круши и шоколад. Завършете с останалите маслени трохи.
Печете сладкиша на 180 градуса 50 минути. След това намалете на 170 градуса, покрийте сладкиша с алуминиево фолио и печете още 30-40 минути. Оставете сладкиша да изстине във формата 15 минути. След това го извадете и го оставете да изстине напълно върху решетка.
За още подобни рецепти последвайте канала на "24 Kitchen" във Vbox7.
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!