П овечето хора се изкушават винаги, когато видят нещо сладко. Ако и вие сте от тях, то рецептата, за ябълкова сандвич торта, която ви предлагаме днес е точно за вас. Със сигурност няма да останете разочаровани.
Необходими продукти
- За блатовете:
225 г маргарин
225 г пудра захар
225 г брашно с набухвател
1 ч.л. бакпулвер
4 големи яйца
2 ябълк
пудра захар за поръсване
- За крема:
150 мл пълномаслена течна сметана
3 с.л. яйчен лимонов крем
Начин на приготвяне
За блатовете смесете в купа яйцата, пудрата захар, маргарина, брашното и бакпулвера. Разбийте сместа с помощта на миксер до получаването на пухкава и гладка смес.
Обелете ябълките и ги настържете на едро. Добавете ги към сместа. Разбъркайте внимателно с помощта на шпатула.
Намаслете дъното и стените на две форми/кръгли тави (диаметър 20 см) и поставете на дъното кръгове от хартия за печене.
Разпределете сместа за блатовете по равно и печете в предварително загрята фурна на 160 градуса с вентилатор 25-30 минути. След изпичане извадете блатовете и ги поставете върху решетки докато изстинат напълно.
За крема разбийте течната сметана до образуването на мек връх. Към нея добавете лимоновия крем и разбъркайте внимателно.
Поставете единия блат върху поднос за торта. Изсипете крема върху него и ги разстелете равномерно. Захлупете с втория блат. Поръсете тортата с тънък слой пудра захар.
За още интересни идеи за готвене - разгледайте канала на 24 Kitchen във Vbox7.
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!