Празът спомага за подобряване на храносмилането, защото съдържа много фибри - разтворими и неразтворими, разказва пред Pravda.Ru Екатерина Курбатова, експерт от портала за телемедицински консултации Arimed.
Този плод поддържа кожата млада и намалява риска от рак
Според експерта този продукт ще помогне за извеждането на излишните течности и соли от организма, както и за задоволяване на глада. Съдържащият се в него витамин А има положителен ефект върху зрението, а витамините С, Е и К са от съществено значение за поддържане на здравето на организма. Освен това празът може да предотврати развитието на рак.
Пиенето на ферментирал чай може да предотврати диабет тип 2, показва проучване
"Дневният прием на праз зависи от възрастта, пола, физическата активност и други фактори. В 100 г праз се съдържат 2% от дневната норма белтъчини, 0% мазнини и 5% въглехидрати, но преди да увеличите количеството на праз в диетата, е препоръчително да се консултирате с лекар или диетолог за противопоказания", предупреждава Курбатова.
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!