И звестната водеща, любимка на поколения, Лазара Златарова, която всички познаваме като кака Лара, покани Бойко Кръстанов, Деси Цонева, Жана Бергендорф и Калин Вельов на едно пъстро и цветно местенце, връщайки ги в детството с множество балони, шарени салфетки, вкусни храни и разбира се - "Милион и едно желания".
Това се случи по време на нейната вечеря в "Черешката на тортата".
Самата кака Лара признава, че е повече ядяща, отколкото готвеща, и кулинарията не е най-силната ѝ страна, но определено показа доста интересни и любопитни рецепти, които всеки начинаещ в готвенето може да си спретне.
А ние я попитахме още за аромата на нейното детство, както и коя е любимата ѝ храна. Защо се нарича "унищожител на сирена" - вижте:
- Ароматът на коя гозба винаги ще свързваш с твоето детство?
- Канела и ванилия, които моята любима баба слагаше във всички сладкиши. Тя беше от този тип баби, онази аристокрация, която е учила в колеж. Време, в което са подготвяли дамата да бъде страхотна домакиня – да свири на пиано, да подрежда красива маса, да приготвя страхотни ястия, да ходи на балет…
- Коя е любимата ти подправка - тази, която те вдъхновява най-много?
- Аз съм по-скоро ядяща, отколкото готвеща. Може би отново бих избрала тези сладки, вкусни и ароматни неща, които вече споменах.
- Каква храна никога няма да ти омръзне на готвиш?
- Всичко, в което има сирене. Унищожител съм на сирена – от най-обикновеното до най-миризливото.
- Кое е най-екзотичното ястие, което си пробвал и къде?
- Със сигурност в Жана Бергендорф. Нейните невероятни корейски манджи, с които ни изненада, бяха уникални.
- А коя е най-омразната ти храна?
- Не се сещам, но обратно на много хора не обичам пъпеш, макарони на фурна... По принцип няма нещо, което да не ям, за съжаление (Смее се)
- Дай ни най-мързеливата и бърза рецепта, която винаги става:
Рецептата за пуширано яйце, което научих по време на участието си в „Черешката на тортата”:
В чашките за кафе се слага фолио, вътре се поставя сурово яйце, поръсва се с всички видове подправки, които обичаш с яйца. След това фолиото се затваря като кесийка и се завързва с по-дълъг конец, държи се във вряща вода докато се свари, след това фолиото маха и така се сервира. Яйцето става много пъстро и вкусно.
Вижте всички ястия, които кака Лара приготви в "Черешката на тортата" във видеото горе
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!