В домашна обстановка, с вкусна храна и много емоционални разкази - така си изкараха гостите на Тереза Маринова по време на нейната вечеря в "Черешката на тортата".
Надя, 100 кила, Ивелина и Тити Папазов имаха уникалния шанс да се докоснат до олимпийския медал на Тереза, но и да опитат вкусните ѝ гозби - салата от бейби спанак с фурми и карамелизирани орехи, скариди, риба с кус-кус и ефирен десерт с шоколадови бисквити и ябълки.
Тереза стана и победителка в първата седмица от кулинарната надпревара. А какво още сподели тя за страстта си по готвенето, вижте в интервю с лекоатлетката на Наталия Такова-Мазгарева от Vesti.bg:
- Ароматът на коя гозба винаги ще свързваш с твоето детство?
- Питката на баба, печена в онези печки с дървата.
- Коя е любимата ти подправка - тази, която те вдъхновява най-много?
- Обичам подправките, не мога да кажа коя ми е най-любима. Използвам много чесън, босилек и канела.
- Каква храна никога няма да ти омръзне на готвиш?
- Онази, която обичат хората около мен. Знам любимото ястие на всичките ми близки и никога не ми е проблем да го сготвя.
- Кое е най-екзотичното ястие, което си пробвала и къде?
- В Мароко опитах едно невероятно ризото с тиква и скариди.
- А коя е най-омразната ти храна?
- Не обичам месо, но чак омразна. Храната е усещане и вкусовете се променят, има много неща които преди не съм обичала но сега си ги хапвам с удоволствие.
- Дай ни най-мързеливата и бърза рецепта, която винаги става:
- Бърз пататник. Настъргани картофи с лук и наситнен магданоз и сол, малко масло в един тиган и го печете като дебела палачинка сервирате с чеснов сос от кисело мляко и чесън.
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!