Вокалистът на рок групата D2 очарова не само с музикални способности и широка усмивка, но и с интересни умения в кухнята.
И въпреки, че не готви толкова често, откакто е женен, в кулинарното шоу "Черешката на тортата" той показа завидини умения, а гостите му Наталия Кобилкина, Евгени Минчев и Кали не останаха гладни.
Вижте какво сготви музикантът във видеото горе
Попитахме Дидо кой е ароматът, който винаги ще свързва с детството. Има ли омразна храна и ще ни разкрие ли една много бърза и вкусна рецепта, която винаги става. А какво ни отговори той - вижте:
- Ароматът на коя гозба винаги свързвате с детството?
- Баба ми от Видин, където съм израснал, прави най-вкусните боб на фурна и панирани чушки. Другият аромат, който не мога да забравя, е от содените питки на мама в неделя, с чаша мляко и малко кафе.
- Коя е любимата Ви подправка – тази, която Ви вдъхновява най-много?
- Босилек… Ползвам го навсякъде, в салати, паста, даже и в десерти. Супер ароматна и свежа билка, любима ми е в комбинация с домати и моцарела.
- Каква храна никога няма да Ви омръзне да готвите?
- Обичам да ям леко и разнообразно, не повтарям често ястия и обожавам азиатска кухня. Откакто съм женен, рядко готвя – повече правя салати.
- Кое е най-екзотичното ястие, което сте опитвал и къде?
- Скариди с много странен и вкусен сос и ориз, във виетнамски ресторант, в Берлин.
- А коя е най-омразната ви храна?
- Нямам омразна. Не ям месо, рядко ям млечни и яйца. Тежки са ми всякакви панирани неща.
- Нека дадем на нашите читатели най-мързеливата и бърза рецепта, която винаги става:
- Имам любима, бърза, есенна рецепта, за която са необходими 2-3 картофа, 1 сладък картоф, ряпа, моркови, джинджифил, малко захар, малко зехтин. Режем зеленчуците на дълги, тънки парченца, като за пържене, печем в тава, с малко зехтин, може и върху хартия. Настъргваме джинджъра и го слагаме с малко вода и захар на котлона. Когато зеленчуците са почти готови, вадим тавата и заливаме с редуцирания сос от джиндър. Слагаме тавата обратно и пускаме вентилатор, докато се получи златист загар. Може да се поръсят с малко черен пипер и малко сол. Това е.
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!