У чени от Оксфордския университет определиха как да се яде бисквита, покрита от едната страна с шоколад, така че да донесе максимална наслада, съобщи в. "Дейли мейл".
Бисквитата трябва да се държи с шоколадовата страна отгоре, но преди да се хапне, е добре да бъде обърната. Така мозъкът регистрира най-добре шоколадовата глазура, а когато тя се разтопи върху езика, се увеличава до максимум "сензорното преживяване в устата".
Right, do you eat your chocolate digestives with the chocolate side facing up or down? (There is only one right answer) pic.twitter.com/OY2GalOk8M
— MOB Kitchen (@mobkitchen) February 11, 2021
Проф. Чарлз Спенс препоръчва бисквитите да се взимат от пакета на стайна температура и да бъдат обърнати надолу точно преди човек да отхапе.
Хапката трябва да е голяма, а шоколадът да допира езика. Ако човек си угажда сам, може да яде с отворена уста, за да чува хрупкането, което засилва вкуса. Добре е да се дъвче бавно, за да е пълно наслаждението.
Предишна анкета показа, че само 23 процента от почитателите на тези бисквити ги ядат по този начин.
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!