Я йцата са бърз за приготвяне и достъпен протеин, затова още една рецепта с тях никога не е излишна. Днес ви предлагаме една традиционна арабска рецепта, което скоро ще ви стане любима.
Във видеото вижте нисковъглехидратна рецепта за Шакшука
Необходими продукти:
650 мл пасирани домати (от бутилка)
6 яйца
2 скилидки чесън
1 малка глава лук
1 червена чушка
1 зелена чушка
1 люта чушка
1/2 връзка кориандър
80 мл зехтин
1 дафинов лист
1 ч. л. лют пушен пипер
1 ч. л. кимион
1/2 ч. л. червен пипер на люспи
сол и черен пипер на вкус
Лукът и сладките чушки се режат на ивички и се запържват в него до златисто. Прибавят се чесънът и лютата чушка – нарязани на ситно. Когато зеленчуците поомекнат, се поръсват с двата вида червен пипер и кимиона.
Разбърква се и веднага се наливат доматите и 200 мл топла вода. Готви се около 15 минути. Овкусява се с дафинов лист, сол и черен пипер. Накрая се чукват яйцата и се посоляват.
Ястието се пече около 10–12 минути в загрята на 190 градуса фурна, с вентилатор. Поднася се с накълцан кориандър и по желание – с препечен хляб.
Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.
За любопитно съдържание от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!