С евиче е повече от перуанско рибно ястие. През 2004 г. то е обявено за част от националното наследство на страната.
Рибата се приготвя в сок от лайм и затова не е напълно сурова. Сладките картофи и царевицата завършват много добре ястието. Следващата рецепта е за четири порции.
Бяла риба - 500 гр.
Чесън - 1 скилидка
Чушка рокото - половин чушка
Кориандър - 1 супена лъжица
Сок от 4-8 парчета лайм
Царевица
Червен лук - 2 глави
От рибата се ползват само филетата, които се нарязват на кубчета. След това в купата се прибавя пресованият чесън, нарязаната на дребно чушка и кориандърът. Всичко се разбърква добре и се овкусява със сока от лайма. После се добавя царевицата. Поднася се с нарязани отгоре шайби червен лук.
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!