А нанасът не е просто „слънчев“ плод, който може да ви накара да се почувствате празнично. Той има и много ползи за здравето, казва автор от сайта „Eat this not that“. Ананасът подпомага храносмилането, подобрява настроението ви и укрепва имунната ви система.
Пропускате много, ако ананасът присъства в менюто ви само като резенче, с което украсявате чашата си с коктейл, или като част от плодово блюдо на корпоративни събития. Този тропически плод може да се консумира по време на всяко хранене и може да се консумира пресен или замразен. Всъщност
има много ползи от ананаса, за които трябва да знаете.
Ананасът е с ниско съдържание на мазнини, с високо съдържание на витамини и минерали, с много високо съдържание на фибри, вода и антиоксиданти, предава агенция.
„Тъй като плодът съдържа въглехидрати и захари, много хора се страхуват да ядат твърде много от него“, казва д-р Сара Рувен. „Включването на ананас в диетата ви е чудесен начин да подобрите цялостното си здравословно състояние“, добавя тя.
Ананасът може да се консумира по всяко време на деня.
Ето как може да се използва в кулинарията:
Закуска: пресен или замразен ананас – заедно със смутита; печен – като добавка към здравословни кексчета с моркови; също така зърнената закуска, която ядете на закуска, може да се консумира с парченца от този плод.
Обяд: добавете тънко нарязан ананас към сандвич с пилешко на скара; опитайте свинско филе със салса от ананас или направете вегетариански барбекю бургер с ананас.
Вечеря: запържете нарязан на кубчета ананас с ориз, добавете парченца от плода към кебап или го запържете и добавете към рибни такос.
Вижте и седем научно доказани ползи за здравето от ананаса в галерията ни.
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!