Едър италиански магданоз
Едрият италиански магданоз е по-вкусен и с по-плоски листа от другите сортове. Отглеждана вкъщи, тази подправка израства като голям храст и произвежда много листа. Вижте повече в канала „Баба знае” на Vbox7.com.
За здраво сърце, красива кожа и много хранително - авокадото
Ползи от тази "свещена билка" от времето на Хипократ - исоп
Розмарин
Друга типична за Средиземноморието билка е розмаринът. Той е много подходящ като подправка за меса и зеленчуци. Благоуханните листа на розмарина го правят добро допълнение и към букетите с цветя.
Градински чай
Градинският чай може да достигне 60-90 см височина и 60 см ширина, ако се отглежда в домашни условия. Тази ароматна билка, освен за запарване, може да се ползва като подправка за меса, сосове и ястия със зеленчуци.
Маточина
Друга известна със силния си аромат билка е маточината . Тя се прилага за чай или като добавка към вана за успокояващ ефект. Маточината лесно израства до височина около 60 см.
Лавандула
Ако обичаме ароматизирани с лавандула сапуни и свещи, можем да се опитаме да си отгледаме сами устойчивата на ниски температури английска лавандула Отглежда се лесно в саксии.
Едър италиански босилек
Босилекът е популярна подправка, която се използва в много италиански ястия - пици, салати, сос "Песто". Като за начало, можем да отглеждаме босилека от семена вкъщи, а по-късно да го пресеем в градината.
Исоп
Исопът е подправка с ароматни листа, които се използват за овкусяване на сезонни супи, салати, ликьори и яхнии. Подобно на розмарина, билката може да порасне с размера на малък храст.
Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.
За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!