И ма редица продукти, които „борят“ дефицита на тестостерон в мъжкото тяло, твърди руският диетолог Елена Соломатина за „Вечерна Москва“ и цитирана от БГНЕС.
За увеличаване на потентността помагат пилешките гърди, нискомаслената извара и говеждото месо, както и яйчен белтък.
Телешкото месо пък съдържа витамин В12, който укрепва здравето на мъжете.
За да се повишат нивата на тестостерон, диетологът препоръчва и морски дарове като раци и стриди, тъй като цинкът в тези продукти засилва чувствеността и желанията. Експертът уточнява, че цинкът може да се набави и чрез консумиране на тиквени семки.
Омега-3 мастните киселини имат положителен ефект върху потентността.
Елена Соломатина съветва младите мъже да добавят мазни храни към менюто си, а хората след 35 години насърчава да консумират растителни протеини като боб и грах.
Диетоложката призова мъжете да избягват прекомерната консумация на соя или бира, които имат висок гликемичен индекс, тъй като тези храни спомагат за затлъстяването и понижават нивата на тестостерон.
Млечните продукти, сладкишите, печените изделия и газираните напитки също могат да доведат до ниски нива на тестостерон.
Елена Соломатина подчертава, че за потентността и общото здравословно състояние, мъжете трябва да следят храненето си, да избягват стреса и да спортуват.
Мързеливи секс пози след обилна вечеря
Психологът и сексолог Сергей Ланг допълва, че храни като рукола и морски дарове, както и кафето могат да действат като афродизиак.
Вижте още:
Когато сексът е издигнат в култ, а потентността - криворазбрана и деформирана
Стискане на юмруци и тестостерон
Секс и страх: какво тревожи мъжете в леглото
Неуспешният брак може да доведе до преждевременна смърт при мъжете
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!