Н ека си го кажем, шоколадът винаги е правилният избор. Защото малцина са онези, които могат да му устоят.
Въпреки че рецептата се състои само от три съставки, кексът става сочен и направо се топи в устата! Липсата на захар и брашно го отличават от множеството подобни рецепти с малко съставки.
Ето я и рецептата.
Необходими съставки:
- 175 грама черен шоколад
- 7 яйца
- 140 грама масло
Начин на приготвяне:
- Подгответе форма за кекс, намажете я с масло и я покрийте с хартия за печене. Шоколадът се натрошава и се разтапя на пара. Накрая, когато шоколадът се разтопи, се добавя нарязаното на кубчета масло и се разбърква до хомогенизиране на сместа.
- Отделете жълтъците от белтъците. Разбийте жълтъците в отделен съд, докато станат на пяна, и добавяйте към тях постепенно охладената смес от шоколад и масло. В друг съд разбийте белтъците и ги добавайте лъжица по лъжица към предходната смес, като разбърквате леко, докато сместа стане хомогенна.
- Изсипете сместа в предварително подготвената форма и покрийте отгоре с алуминиево фолио. Поставете формата по-голям и дълбок съд за печене, който напълнете до половината с гореща вода.
- Оставете кекса да се пече в предварително загрята на 150 градуса фурна. Печете 25 минути, когато центърът на кекса би трябвало да е мек, а повърхността да е покрита с хрупкава коричка. След изпичане оставете сладкиша да се охлади на стайна температура, после поръсете с пудра захар отгоре, нарежете с топъл нож и сервирайте със сметана или пресни плодове.
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!