Т ова национално ястие от Лаос обединява четири вкуса: папаята и захарта са сладки, рибният сос е солен, лимоните са кисели, а чилито е люто.
Специалното при тази салата е нейното приготвяне: всички съставки се натрошават в хаванче.
Необходими продукти:
зелена папая - 1 бр.
моркови - 50 гр.
чесън - 1 скилидка
люта чушка - 2 бр.
аспержов фасул - 2 бр.
домати - 1 бр.
изсушени скариди - 1 супена лъжица
захар - 1 супена лъжица
рибен сос - 2 супени лъжици
лимонов сок - 2 супени лъжици
фъстъци - 1 супена лъжица
Вижте подробно рецептата във видеото горе.
Да ви е сладко!
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!