Д о 8 март остава по-малко от ден и ако още не сте измислили подарък, който хем да е романтичен, хем да не се отрази пагубно на бюджета ви до края на месеца, предлагаме да сготвите романтична вечеря за любимата жена.
Започваме със салатата и понеже я приготвяте специално за дамата на сърцето ви, не може да е обикновена шопска или картофена салата, а някоя от онези, които всеки път ви овещава да опитате, но упорито отказвате.
Салата „Капрезе“ с ягоди - 10 мин
400 г ягоди
400 г бейби моцарела
50 мл студено пресован зехтин
4 стръка босилек
сол и черен пипер на вкус
Ягодите се нарязват на кубчета и се слагат в купа. Поръсват се с накълцан босилек, поливат се със зехтин, овкусяват се със сол и черен пипер.
Салатата се разбърква с моцарелата и се сервира.
Основното трябва да бъде питателно, но не и прекалено калорично. Така любимата жена ще му се наслади, без да се чуди колко време трябва да прекара във фитнеса след това.
Пълнени пилешки гърди 20 мин. за подготовка+ 20 мин. за печене
3 бр. пилешки гърди
1/2 консерва царевица
3 печени червени чушки (от буркан без оцет)
1 топка сирене „Моцарела“ (125 г)
50 г сирене „Пармезан“
3 стръка босилек
2 с. л. зехтин
1/4 ч. л. сух риган
1/4 ч. л. червен пипер
сол и черен пипер на вкус
Моцарелата се нарязва на 6 шайби, пармезанът се настъргва. Пилешките гърди се цепват с нож през средата и се отварят като пеперуда. Намазват се със зехтина и се овкусяват със сол, черен пипер, риган и червен пипер.
Върху всяко парче месо се поставя по една разтворена чушка и две парчета моцарела. Отгоре се слага 1/3 от царевицата и листа босилек. Месото се прегъва, за да остане плънката вътре. Защипва се с шишче или с клечки за зъби.
Пълнените гърди се подреждат в тава с незалепващо покритие и се поръсват с пармезана. Пекат се в загрята на 200 градуса фурна (с вентилатор) за 15–20 минути. Сервират се с останалия наситнен босилек.
Млечен крем с плодове 20 мин.
525 г крем сирене
150 г кисело мляко
120 г захар
1 лайм
1 пакетче бурбонска ванилова захар
200 г бишкоти
300 мл фреш от портокали
400 г пресни плодове
Крем сиренето се смесва със захарта и ваниловата захар. Прибавят се настърганата кора от лайма, 1 с. л. от сок от лайм и киселото мляко.
Бишкотите се напояват в портокаловия сок. В чаши за сервиране се разпределят бишкоти, крем и плодове. Десертът се охлажда и се поднася.
Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.
За още любопитни новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!