П ак дойде онова време от годината, в което да си седим вкъщи е по-уютно отвсякога. Сутрините са хладни, стъмва се рано, а през деня е топло, макар и листата по дърветата навън да ни казват еднозначно - есен е!
В последните години една от запазените марки на есента е тиквеното лате.
То тръгна от верига за кафе напитки, но бързо заживя свой собствен живот, за да стане официалната напитка на есента.
Vbox7 предлага една нискокалорична, но изключително вкусна рецепта за есенната напитка.
Нужни продукти:
- 4 лъжици пюре от тиква (може да отделите кубчета, когато приготвяте тиква на пара и просто да блендирате)
- 1 с. л. мед
- 100 мл. мляко по избор (краве или ядково)
- 100 мл. еспресо
- бита сметана за декорация
- ванилия на вкус
- подправки на прах на вкус - канела, индийско орехче, карамфил, джинджифил
Разбъркайте пюрето от тиква, подправки, меда и ванилията. Добавете топлото мляко и разбъркайте отново. Добавете топлото еспресо. Накрая декорирайте със сметаната.
Ако искате да направите рецептата веган, може да замените меда с агаве, кленов сироп или просто захар.
Сметаната е ясна - има достатъчно растителни на пазара.
Какво да сготвим с тиква тази есен - 5 страхотни идеи
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!