М андарините са отличен източник на витамин С, който укрепва имунитета и целия организъм. Цитрусовите плодове също могат да бъдат чудесно допълнение към приготвянето на празнични десерти.
Възползвайте се от сезона на мандарините и направете хубав десерт с този освежаващ цитрусов плод. Предлагаме ви вкусно руло с крема сирене и мандарини.
За приготвянето на тази торта не са ви нужни много познания или кухненски инструменти – само миксер и малко търпение.
Съставки за блата:
100 г брашно
80 г кристална захар
3 яйца
кора от 1 портокал
сок от половин портокал
Съставки за плънката:
150 мл сметана за разбиване (33% mm)
120 г крема сирене
100 г пудра захар
8-10 мандарини
Приготвяне:
- Направете блат: разбийте белтъците със захарта с помощта на миксер. Добавете жълтъците и продължете да бъркате, докато получите твърда пенлива смес.
- Добавете настърганата кора и портокаловия сок.
- Пресейте брашното и го добавете към сместа. Разбъркайте до получаване на гладка, еднородна смес.
- Разпределете сместа равномерно върху тава, която предварително сте покрили с хартия за печене. Печете бисквитата в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 8 минути.
- След изпичане оставете блата да изстине върху хартията, върху която е печен.
- Обелете мандарините.
- Когато блатът се охлади, махнете хартията и го прехвърлете в чиста тава.
- Направете плънката за рулото: сметаната се разбива на сняг и се смесва със захарта и крема сиренето. Бисквитата се намазва с около две трети от крема и по ръба се подреждат мандарините.
- С помощта на хартия завийте рулото и го приберете в хладилника да стегне за около 2 часа. След като се втвърди, отстранете хартията.
- Останалият крем сложете в сладкарски пош с отрязан връх и намажете повърхността на рулото. Украсете рулото с допълнителни мандарини преди сервиране.
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!