З адушено говеждо месо в собствен сос е традиционно грузинско ястие. Оказва се сочно, вкусно и не вреди на фигурата - само 111 kcal на 100 г.
(От видеото научете: Топ 5 на най-абсурдните диети)
За осем порции вземете килограм говеждо месо, пет глави лук, 400 г сушени домати, две супени лъжици доматено пюре, три скилидки чесън, две супени лъжици сух кориандър, хмел, смлян червен пипер (сладък), аджика (пикантна паста), половин чаена лъжичка лют смлян пипер (червен), сол на вкус, три връзки кориандър, два грама магданоз, един грам копър, две супени лъжици растително масло.
Нарежете месото на големи кубчета, изсипете растително масло в голяма тенджера, загрейте го и поставете парчетата месо, като внимателно го спускате по стените. Задушете месото, докато течността се изпари напълно.
Добавете лука, задушете малко и добавете доматите с доматеното пюре (първо трябва да се накълцат с блендер). Всичко се оставя да къкри, докато сосът се сгъсти за 10 минути.
Към месото добавете всички подправки без чесъна, посолете, разбъркайте и оставете да къкри пет минути. След това добавете ситно нарязани билки и разбъркайте.
След няколко минути добавете ситно нарязания чесън, разбъркайте и изключете котлона. Покрийте тенджерата с капак и оставете да вари 10 минути. Ястието е готово!
Не пропускайте най-важните новини - последвайте ни в Google News Showcase
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!