П о-долу ще видите рецептата за най-меките хлебчета, чието основно предимство е, че те остават свежи по-дълго от обикновените.
Тайната на тази рецепта е картофеното пюре, така че те са чудесен избор, ако имате останало от обяд.
Продукти:
200 г картофено пюре
300 г брашно
100 мл топло мляко
1 пакет суха мая
1 супена лъжица захар
1 супена лъжица сол
5 супени лъжици разтопено масло
За плънката:
200 г крема сирене
100 г шунка
100 г сирене
За намазване:
Масло
Билки по желание
Начин на приготвяне:
- Ако не ви е останало картофено пюре, пригответе го. Сварете три големи картофа, пасирайте ги, добавете малко мляко и масло и пригответе кремообразно пюре по ваш вкус.
- Към охладеното пюре добавете брашното, лъжица захар, топлото прясно мляко, смесено с разтопеното масло, сухата мая и солта. Омесете с ръце и ако е необходимо добавете още малко брашно. Не добавяйте много брашно, тъй като тестото трябва да остане лепкаво.
- Покрийте тестото с кърпа и го оставете настрана за около 45 минути, за да удвои обема си. През това време пригответе плънката.
- Кашкавалът и шунката се настъргват и се смесват с крема сиренето.
- След 45 минути размесете тестото. Не добавяйте повече брашно. Разделете тестото на две еднакви топки, всяка топка разточете на кръг и нарежете на осем триъгълника. В по-широката част на триъгълника се слага с лъжица плънка, навива се на руло и се поставя върху тава, покрита с хартия за печене.
- По желание се намазва със смес от масло и подправки.
- Печете в загрята на 200 градуса фурна за около 20 минути.
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!