М ексико е предпочитана туристическа дестинация от мнозина, когато става въпрос за плаж и море.
Най-вкусната торта: Със сметана, ягоди и лимонов крем
Освен със слънчевите си плажове обаче, страната привлича и с неустоимите си кулинарни специалитети.
А ако не можете да посетите Мексико, за да ги опитате, можете да пренесете мексиканската кухня у дома си като си приготвите следващата рецепта за тако със свинско и наденица.
Петъчно изкушение: Тарт със сладко от грозде
Необходими продукти:
- 900 г говежда флейка
- 2 скилидки чесън
- 1/2 глава бял лук
- 3 дафинови листа
- 1 ч.л. зърна черен пипер
- 1 ч.л. сол
- 1 с.л. олио
- 250 г наденица Longaniza или мексиканско чоризо
- 250 г чичарон (свински пръжки)
- 8 царевични тортили
- 1 ч.ч. нарязан на ситно бял лук
- 1 ч.ч. нарязани на ситно листа кориандър
- мексиканска улична салца
Начин на приготвяне:
Нарежете говеждото месо на парчета с големина 1 см и ги сложете в голяма тенджера. напълнете тенджерата с вода и добавете дафиновите листа, зърната черен пипер и скилидките чесън. Щом месото заври, отстранявайте пяната по повърхността, докато спре да се образува. Варете 90 минути. След това оставете месото да изстине.
Накъсайте наденицата на парченца и я запържете в тиган, на умерен огън. Добавете нарязаното или накъсано месо на малки парченца и разбъркайте. Добавете и хрупкавите свински пръжки. Разбъркайте.
Загрейте камал или сух тиган и затоплете тортилите в него. В купички сипете нарязаните на ситно бял лук и листа коринадър. В друга купичка сипете мексиканска улична салца.
За да сглобите тако, върху топли тортили сипете щедро количество от сместа с месо и наденциа. Полейте обилно с улична салца и поръсете с лук и кориандър.
За още интересни идеи за готвене - разгледайте канала на 24 Kitchen във Vbox7.
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!