П редставяме ви рецепта за екзотична и много вкусна вечеря.
Зарадвайте любимите си хора с домашно приготвена храна.
Вижте как да приготвите пълнени питки с пилешко къри:
15 бр. 70 минути
Продукти:
500 г пилешки бутчета (без кожа и кости)
1 глава лук
1 палец корен джинджифил
1 люта червена чушка
12-15 листа къри
1 стрък лимонена трева
2 скилидки чесън
3 с.л. къри на прах
1 с.л. тайландски рибен сос
1 с.л. соев сос
100 мл пилешки бульон
1 ч.л. захар
олио за пържене
За тестото:
425 г брашно
100 мл топло прясно мляко
2 ч.л. суха мая
2 ч.л. захар
1 голямо яйце
Допълнително:
9 листа пандан
бял и черен сусам
яйце за намазване
Начин на приготвяне:
1. Загрейте 2-3 с.л. в тиган и запържете в него нарязания на ситно лук, до омекване, за около 8 минути на слаб огън. Усилете огъня и добавете нарязаното на малки кубчета пилешко. Запечатайте го от всички страни.
2. Избутайте месото в едната половина на тигана, а в другата запържете фино настърганите джинджифил и чесън, нарязаните на ситно люта чушка (без семки) и лимонена трева и кърито на прах. Разбъркайте за 3-4 минути и след това смесете всички съставки в тигана. Добавете пилешкия бульон, соевия сос, рибния сос и захарта и разбъркайте. Оставете кърито да къкри до сгъстяване на соса. След това го оставете да изстине напълно.
3. За тестото сипете брашното в голяма купа и добавете сухата мая и захарта. Разбъркайте и оформете кладенче. В него сипете мекото масло, яйцето и прясното мляко. Разбийте в продължение на 10 минути с помощта на миксер, с приставка кука за тесто. В движение добавете щипка сол.
4. Извадете тестото върху набрашнен плот и го омесете леко. Оформете дебело руло и нарежете на 9 еднакви части. Разточете всяка част на кръгче. Поставете 1-2 с.л. от пилешкото къри и завийте тестото на идеална топка. Подредете пълнените хлебчета в тава. Завийте всяко с листо пандан и завържете с готварски конец. Намажете питките с разбито яйце и поръсете с бял и черен сусам. Покрийте ги и ги оставете да втасат за 30 минути.
5. Печете хлебчетата в предварително загрята фурна на 180 градуса 12-15 минути.
За още подобни рецепти последвайте канала на "24 Kitchen" във Vbox7
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!