Р амен не е просто супа с нудли. Японската кухня няма да бъде същата без рамен – нудлите, направени от брашно, сол и вода.

Следващата рецепта е за четири порции.
Пиле - 1 брой
Вода - 3 литра
Зелен лук - 50 гр
Джинджифил - 50 гр
Свински кости - 1 кг

Оставете да къкри за 3 часа
Вода - 1 литър
Соев сос - 500 мл
Саке - 500 мл
Захар - 100 гр
Джинджифил - 50 гр
Свински гърди - 200 гр
Оставете да къкри за 2 часа
Телешка кайма - 200 гр
Секе - 20 гр
Соев сос - 20 гр
Чили паста - 30 гр
Мисо паста - 30 гр
Оставете да къкри за 10 мин.
Мисо паста
Бульон от месото
Нудли рамен - 480 гр
Бобови кълнове - 160 гр
Сладка царевица - 80 гр
Захарен грах - 60 гр
Телешка кайма
Свински гърди
Зелен лук
Сусам
Масло от чили

Как да си приготвите тази класика, вижте във видеото горе.
За още интересни идеи за готвене - разгледайте канала на Try This.
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!