П ържените храни са популярни и често срещани. Това са онези продукти, които се подлагат на готвене в сгорещено олио. Лесно се намират в повечето ресторанти и заведения за бързо хранене и могат да ни изкушат да си ги поръчаме заради пристрастяващия им вкус.
В този процес на готвене обаче настъпват множество промени в хранителния състав. Най-основното е увеличаването на общата мазнина, когато тя се абсорбира от продукта.
Пържените картофи, например, са нездравословни по няколко причини. В процеса на гответе се образуват токсични вещества, които засягат периферната и централната нервна система, като затрудняват двигателните и сетивните функции, а също така имат способността да образува ракови тумори в органи като мозъка, кожата и белите дробове.
Пържените храни също така могат да увеличат сърдечните проблеми. За негативното влияние, което имат върху фигурата ни дори не е необходимо да се влиза в подробности, защото това е всеизвестен факт.
Ето защо ви даваме няколко съвета как да избягвате негативните последици от пържените храни в ежедневието си. Вижте в нашата ГАЛЕРИЯ.
Още от автора:
Десет мита за консумацията на сол, които ще ви изненадат
Как да готвим без глутен: Основни съвети и 5 насоки
Като в Италия: 3 рецепти със сирене Бурата
Защо е важно да приемаме достатъчно протеин за деня
Как да се справим с прилошаването през горещите летни дни
Как да водим минималистичен начин на живот: 7 полезни съвета
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!