В арени, пържени, печени, понякога дори и на жар - картофите могат да се приготвят по куп начини и винаги да се вкусни, затова още една рецепта с тях никога не е излишна. Днес ви предлагаме следващият път, когато поднесете този зеленчук за вечеря де е пълнени със сирене и броколи.
4 бр големи картофа за печене (еднакви по размер)
2 с.л. зехтин
сол
400 г пресни броколи (смлени на кус кус)
200 мл сметана за готвене
100 г сирене Рокфор
100 г Пармезан
Сложете картофите в тава за печене и посолете всеки един от тях. Изпечете ги на 180 градуса за 1 час.
Разрежете всеки картоф и отделете по малко от вътрешността на всеки картоф, като я съберете в обща купа.
В тиган сложете броколите да се задушават. Добавете сметаната, а малко след това настърганото синьо сирене. Разбъркайте. Добавете и част от Пармезана. Разбъркайте добре. Сместта трябва да е гъста.
Добавете и извадената вътрешност и разбъркайте добре. Напълнете картофите, поръсете с още пармезан и поднесете.
Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.
За още любопитно съдържание от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!