Сандвичите отдавна не са само за децата, които тръгват на училищна екскурзия. Приготвени с внимателно подбрани съставки и поднесени с чаша вино, лесно могат да се превърнат в непретенциозна петъчна вечеря с приятели.
Предлагаме ви 3 варианта на сандвич от 24kitchen, на които няма да можете да устоите.
Тост с чеснови скариди
- 1/4 ч.ч. нарязани на ситно магданоз и копър
- 3 скилидки чесън
- 10 скариди
- 1/2 ч.ч. масло със стайна температура
- лимонова кора
- 6 филии бял тост хляб
- сол и черен пипер
- 2 с.л. гхи или масло
В купа сипете нарязаните на ситно магданоз и копър. Настържете фино обелените скилидки чесън.
Нарежете на стино предварително почистените и обелени скариди. Добавете ги в купата заедно с маслото. Настържете фино лимонова кора и овкусете със сол и черен пипер. Разбъркайте добре с помощта на шпатула.
Намажете три филии със сместа със скариди. Захлупете всяка с втора филия. Разтопете гхи в тиган и запържете всеки сандвич по 2 минути от всяка страна.
Изрежете коричките по краищата на тост сандвичите и ги нарежете на малки триъгълници. Набучете по 3 триъгълничета на шишче и поднесете.
Брускети с тапенада
- 500 г пълнозърнест хляб
- 250 г маслини
- 50 г филенца аншоа
- 50 г каперси
- 1 скилидка чесън
- 150 г зехтин екстра върджин
- 3 стръка копър
- 0.5 лимон
- сок
- 1 стрък прясна майорана
- сол и черен пипер
- 3 бр. мариновани сушени домати
Нарежете хляба на филии и ги запечете за 10 минути в предварително загрята фурна на 180 градуса.
Нарежете всички продукти за тапенадата по отделно – аншоата, различни видове маслини без костилки, каперсите, сушените домати и пресните подправки първо на едро, а след това на възможно най-ситно. Смесете ги добре и овкусете с малко лимонов сок, сол, черен пипер и зехтин. Разбъркайте добре.
Натрийте топлите запечени филии с обелената скилидка чесън. Намажете тапенадата върху хляба и гарнирайте със ситно нарязан копър.
Обгорен говежди бургер
- 500 г говежсда кайма
- сол
- бял пипер
- черен пипер
- сос "Табаско" с пушен бекон
- 4 слайса кашкавал
- 1/4 салата Айсберг
- 1 домат
- 2 питки за бургер
- майонеза
- доматен сос
- 2 кисели краставички
- картофен чипс
Сложете каймата в купа и я овкусете с по една щипка сол, бял и черен пипер. Добавете лютия сос с вкус на пушен бекон и омесете каймата добре. Разделете я на две равни части. Омесете всяка част между дланите си, като зивестно време я прехвърляте от едната в другата си ръка. След това сплескайте каймата на плоско кюфте.
Поставете двата бургера в тавичка или тиган. Започнете да обгаряте повърхността им с газова горелка. За да приготвите бургерите по този начин, ще ви отнеме 5-10 минути.
Поставете по 2 слайса кашкавал или друг вид зряло сирене върху бургерите и обгорете и тях, докато леко се разтопят.
Разрежете питките на две и ги обгорете с горелката. Намажете всяка половинка питка с майонеза и доматен сос. Подредете 2 кръгчета домат и нарязани листа айсберг. Поставете бургера и захлупете питката. Поставете кисела краставичка върху питката с бургер и я захванете към питката с помощта на дървен шиш.
Сервирайте говеждия бургер с картофен чипс.
Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.
За още любопитно съдържание от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!