М ежду 7 и 18 ноември в Банско се провежда VI-ия “Премиер гастрономически фестивал“, в който Кордон Блю Мексико и Кордон Блю Перу обединяват своите сили, създавайки интригуващ латиноамерикански фест. NOVA е медиен партньор събитието.
Гастрономическият фестивал е ежегоден кулинарен празник организиран, от “Премиер Лъкшъри Маунтин Ризорт“, обединяващ някои от най-добрите шеф-готвачи от цял свят, за да покажат и създадат съвременни ястия, които изненадват и създават удоволствие за сетивата. Всеки ноември вкусове, цветове и аромати от цял свят привличат както професионални шеф-готвачи, така и кулинарни любители в Банско в прочутия “Премиер гастрономически фестивал“, създавайки прекрасни кулинарни спомени.
Разнообразната програма включва едни от най-интересните шеф-готвачи от кулинарния свят. Шеф Омар Моралес от Кордон Блю Мексико ще представи “Модерна мексиканска кухня за 5* градски и почивни хотели“ (8-10 ноември). Мексиканската кухня е нововъзникваща глобална тенденция в областта на гастрономията и туризма, а експертите, които ще вземат участие във фестивала, ще ни демонстрират всяка едва съвременна техника за нейното приготвяне от първа ръка. Главните готвачи, работещи в бюфетни или в а-ла-карт ресторанти, ще научат най-добрите техники, прилагани в най-известните ресторанти в Мексико.
Между 13 и 15 ноември шеф Грегор Фънке от Кордон Блю Перу ще демонстрира тайните на “Модерна перуанска кухня“, която завладя огромна част от глобалната кулинарна сцена и става все по-популярна. Шеф Фънке ще демонстрира перуанската кухня в най-добрата й светлина посредством съвременните техники и тенденции, прилагани от професионалистите е в най-добрите ресторанти в Перу.
На 7 ноември шеф Хронис Дамалас ще създаде за гостите изключителна запомняща се дегустация с най-интересното от японската и бразилската кухни. Шеф Танос Стасинос, експерт в “Nikkei Cuisine” ще приготви уникално културно сливане между японски и перуански вкусове в дегустационна вечеря на 10 ноември.
На следващия ден Премиер ще приветства с добре дошъл известния шеф Марио Перез, директно от ресторант “Лека“ в Барселона - той ще готви “Тропическа перуанска кухня“, която вълнува сетивата, а на 15 ноември шеф Атинагорас Костакос и Алексис Зопас приготвят незабравима дегустационна вечер, вдъхновена от мексиканската и цикладската кухня, сливайки мексикански и цикладски вкусове.
През последния уикенд 17-18 ноември ще бъдете удивени от автентичните и изискани местни вкусове, а родителите ще имат възможност да готвят заедно с децата си.
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!