Пощенска банка стартира партньорство с „Училищна Телерик Академия“ за безплатен достъп на учители и ученици до съвременно дигитално обучение
Източник: Пощенска банка
0

П ощенска банка обяви началото на ново стратегическо партньорство с „Училищна Телерик Академия“, чрез което ще подкрепи провеждането на две безплатни школи по дигитални науки в София за ученици от 8-ми до 12-ти клас. Банката ще подпомогне също осигуряването на безплатен достъп през учебната 2024-2025 г. за училища в цяла България до платформата с готови образователни програми Буки.bg. Партньорството е част от ангажимента на Пощенска банка да инвестира в качествено образование и да насърчава развитието на дигиталната грамотност сред българските ученици.

В съвременния свят дигиталните умения са от съществено значение за бъдещето на всяко дете, но според едни от последните статистики близо 50% от децата в училищна възраст в България не притежават основни дигитални умения, а едва 1.1% от населението умее да пише програмен код. Чрез това партньорство с „Училищна Телерик Академия“ Пощенска банка се стреми да подпомогне решаването на тези проблеми, като осигурява по-широк достъп до качествени образователни програми и съвременно технологично обучение за ученици в цялата страна. Буки.bg предоставя на българските училища напълно разработени образователни програми с фокус върху дигитална грамотност, зелени технологии, програмиране и ключови умения за успеха на учениците. В платформата училищата разполагат с всички необходими материали и методически насоки, за да отговорят на нуждите и интересите на съвременните ученици. Програмите могат да бъдат въведени като допълнение към общообразователните предмети, като факултативни и избираеми дисциплини или извънкласни дейности и занимания по интереси.

„Нашето партньорство с „Училищна Телерик Академия“ е още една стъпка към трансформацията на образователната система в България. Вярваме, че инвестицията в образование е инвестиция в бъдещето на нашето общество. Чрез подкрепата ни за безплатните школи в София и платформата Буки.bg предоставяме възможност на хиляди ученици да развият своите дигитални умения, независимо от това къде живеят или какви са финансовите възможности на техните семейства. Освен това децата ще придобият безплатно нови ценни знания и полезни умения, които ще имат ключова роля за тяхното бъдеще и професионален успех. Вярваме, че сме в позиция да променим средата около нас и заедно да създадем бъдещите ИТ лидери на България, и да направим съвременното качествено образование по-достъпно за всички“, коментират от Пощенска банка.

До момента „Училищна Телерик Академия “ е обучила безплатно над 20 000 деца и младежи от 47 населени места в България през своите школи и извънкласни занимания в училища. Безплатните школи обхващат ученици от 3 до 12 клас и предлагат обучение по програмите „Дигитални науки“, „Уеб програмиране“, „Разработка на игри“ и „Алгоритмично програмиране“.

През учебната 2024/ 2025 година безплатни школи ще има в 12 населени места – Банско, Димитровград, Добрич, Кюстендил, Монтана, Пазарджик, Пловдив, Русе, Силистра, София, Хасково и Шумен. В тях ще се обучават близо 700 ученици.

В школите на „Училищна Телерик Академия“ децата се научават да управляват и използват уверено дигиталните технологии, което им дава силно предимство в търсенето на работа в бъдеще, независимо дали ще изберат да се занимават с програмиране или да се развиват в други сфери. Двете школи в София, които ще се реализират благодарение на подкрепата на Пощенска банка, са по програма „Разработка на игри“. Програмата кореспондира и с иновативния стратегически подход на компанията – да залага на различни форми на геймификация в привличането, обучението и развитието на таланти.

Чрез платформата Буки.bg близо 300 училища в цяла България вече имат достъп до качествени образователни програми по актуални теми от съвремието. Пощенска банка вижда в тази инициатива възможност да допринесе за модернизирането на българската образователна система, като направи образованието по-достъпно, интересно и ефективно.

„Благодарни сме на екипа на Пощенска банка за доверието и силната ангажираност към тема образование, която е ключова за развитието на цялото ни общество. Заедно ще подкрепим стотици ученици от различни краища на България да развиват и надграждат своите умения и знания по теми, които стават все по-актуални и важни за съвременните граждани. Вярвам, че партньорството ни е основа и на редица бъдещи инициативи, с които да подкрепим българските ученици, учители и осъвременяването на образованието в страната“, допълва Петър Шарков, изпълнителен директор на „Училищна Телерик Академия“.

Пощенска банка, като една от водещите финансови институции в България, топ работодател и иновативен лидер с дългогодишен опит в предоставянето на банкови услуги, се отличава със своята многопластова политика за корпоративна социална отговорност и през годините реализира и подкрепя множество разнообразни проекти, насочени към устойчиво развитие и подобряването на качеството на живот в страната. Банката има значима роля и успешно изпълнява своя ангажимент на генератор на промяната, като инвестира ресурси, време и средства в четири основни области – образование, опазване на околната среда, спорт и корпоративно дарителство. Сред ключовите партньорства на институцията с фокус върху образованието на младите хора у нас се отличават тези с водещи университети в страната като СУ „Св. Климент Охридски“, УНСС, Американски университет в България, Finance Academy, SoftUni, Junior Achievement Bulgaria и др.

Повече информация за корпоративната политика, цел, визия и ценности на Пощенска банка, възможностите, които тя предлага като топ работодател и партньорството ѝ с „Училищна Телерик Академия“, може да бъде открита на www.postbank.bg и www.careers.postbank.bg.

Коментари 0
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни
Зеленски представи дългоочаквания „План за победа“ пред украинския парламент

Зеленски представи дългоочаквания „План за победа“ пред украинския парламент

Свят Преди 20 минути

В реч пред депутатите президентът обясни, че трябва да се сложи край на войната

Бижута, скъпи парфюми: Разкриха как са харчени пари на държавно дружество

Бижута, скъпи парфюми: Разкриха как са харчени пари на държавно дружество

България Преди 36 минути

Финансова инспекция на АДФИ извади на светло злоупотреби с представителните разходи в „Национална компания индустриални зони“

Какво става в Херсон, електрозахранването е прекъснато

Какво става в Херсон, електрозахранването е прекъснато

Свят Преди 1 час

Без ток са и някои части на съседната Николаевска област

Простреляха бившия китарист на Ози Озбърн

Простреляха бившия китарист на Ози Озбърн

Свят Преди 1 час

Джейк И. Лий е в съзнание и „се очаква да се възстанови напълно“

"Информационно обслужване": До 30 октомври ще бъдат обработени резултатите от изборите

"Информационно обслужване": До 30 октомври ще бъдат обработени резултатите от изборите

България Преди 1 час

Проведена бе публична демонстрация на софтуера на машините за гласуване

<p>Войната между Доналд Тръмп и актьорите от &quot;Стажантът&quot;&nbsp;продължава</p>

Джереми Стронг: Тръмп ни нарече "човешка измет" - още една причина да гледате филма

Любопитно Преди 2 часа

"Всички знаехме, че си играем с огъня, като се захващаме с този проект"

<p>Силно земетресение в Турция предизвика паника сред населението</p>

Силно земетресение разлюля Турция

Свят Преди 2 часа

Трусът е регистриран на 47 километра от Малатия

<p>Военната прокуратура към МО:&nbsp;Недопустимо е да се лансират заключения за авиокатастрофата</p>

Военната прокуратура с позиция за инцидента край "Граф Игнатиево"

България Преди 2 часа

Тя е във връзка с разпространена информация от Министерство на отбраната във вторник

Неправоспособен и дрогиран шофьор катастрофира край Исперих

Неправоспособен и дрогиран шофьор катастрофира край Исперих

Свят Преди 2 часа

Инцидентът е станал на пътя между селата Вазово и Райнино

Снимката е илюстративна

Какво е следродилна депресия - видове, симптоми и лечение

България Преди 2 часа

Следродилна криза, депресия или психоза - как да ги разпознаем

Кола се обърна по таван на пътя София – Своге, има пострадал

Кола се обърна по таван на пътя София – Своге, има пострадал

България Преди 3 часа

На място има полицейски екип, който регулира движението

Радев за авиоинцидента край "Граф Игнатиево": Вменяването на отговорност преди края на проверките е неетично

Радев за авиоинцидента край "Граф Игнатиево": Вменяването на отговорност преди края на проверките е неетично

България Преди 3 часа

Тази година Празникът на авиацията е помрачен от гибелта на двамата летци, за които продължаваме да скърбим, каза държавният глава

Снимката е илюстративна

Синоптиците с първа прогноза за предстоящата зима-по-студена и с повече валежи

България Преди 3 часа

По-студена зима от предходната прогнозират синоптиците от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ)