Яйцата са сред най-здравословните храни. Те съдържат протеини, лецитин, витамини и минерали, които са от съществено значение за човешкия организъм. Стана известно, че яйцата са и най-хранителната закуска. Много хора са си създали навика да консумират по едно яйце за закуска всеки ден.
Според портала InoSMI учените споделят горното твърдение, тъй като този хранителен навик допринася за ефективната регенерация на тъканите в организма, включително на различни органи. Освен това хранителните вещества, получени от яйцата, повишават имунитета, подобряват физическото развитие, както и здравето като цяло.
Хранене след 30 години: 5 трика за бързо отслабване
Съществуват мнения, че този продукт все пак не е необходимо да се яде всеки ден. Но това мнение е погрешно, тъй като съдържанието на мазнини в яйцата е доста ниско. По данни на Китайската академия на науките на всеки 100 грама от продукта се падат само 10 грама мазнини.
Според учените яйцата не могат да доведат до затлъстяване, да повишат нивата на холестерола и да запушат кръвоносните съдове. Напротив, те ефективно защитават сърдечносъдовата система, подобряват сърдечната функция, намаляват честотата на свързаните с нея заболявания.
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!