Н овогодишната трапеза винаги е загуба на много финансови и емоционални средства, но броят на първите лесно може да бъде намален. За това говори икономистът Людмила Голощапова.
Експертът уточни, че най-важното в новогодишната нощ е празничното настроение и приказната атмосфера, а не количеството похарчени пари. Струва си да се съсредоточите върху положителните емоции, радостта от общуването със семейството и приятелите.
"Масата, отрупана с всякакви ястия, не винаги е ключът към успешния и весел празник. Можете да минете с минимален брой ястия", отбелязва Голощапова.
Поскъпване на коледната трапеза: За какво ще ни стигнат парите
Лесно е да спестите пари, когато голяма компания се събира за Нова година. В този случай финансовата тежест може да бъде разделена между всички гости. Така отговорностите за приготвянето на новогодишното меню могат да бъдат разпределени между гостите – по 2-3 ястия на гост. Някои продукти трябва да бъдат закупени предварително. Това ще ви позволи да купувате на цени с 20–30 процента по-ниски. Освен това, колкото по-близо е празникът, толкова по-малък е изборът по рафтовете, съветват експертите.
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!