Т ова ястие, приготвено с пилешко месо и жълто къри, е популярно в южната част на Тайланд.
Ключовата съставка e къри пастата. Независимо дали е домашна, или закупена в магазина, тя се харесва на всички.
Следващата рецепта е за четири порции.
Необходими продукти:
- Шарен боб - 100 гр
- Пастет от грах и патладжан - 60 гр
- Паста от жълто къри - 30 гр
- Кокосово мляко - 500 мл
- Палмова захар - 4 супени лъжици
- Рибен сос - 4 супени лъжици
- Пилешки гърди - 400 гр
- Патладжан - 140 гр
- Червена чушка – камба 80 гр
- Босилек - 20 гр
Как да приготвите това традиционно тайландско ястие вижте във видеото горе.
Вкусна идея за обяд: Кюфтета по тайландски
Пастет от сланина - деликатес, който трябва да опитате
Коя е Павлова и защо кръстиха торта на нея?
Тропезиен - любимият десет на Бриджит Бардо
Как да приготвите това неустоимо "Червено кадифе"
За още интересни идеи за готвене - разгледайте канала на DW - Try this.
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!